Atheneum

Atheneum, voor wie vérder denkt!

Het atheneum vormt samen met het gymnasium+ de vwo-afdeling van het Thomas a Kempis. We bereiden je voor op wetenschappelijk onderwijs: na Thomas heb je een goede aansluiting op de universiteit. Thomas heeft voor jou een zesjarig programma uitgestippeld, waarin we je uitdagen het beste uit je zelf te halen.

Ons basisprogramma bestaat uit vaklessen. In die lessen bereiden we je voor op een vwo-diploma. Voor een volwaardig diploma heb je niet alleen kennis nodig. Het is ook belangrijk dat je leert jezelf vragen te stellen. Bovendien willen we dat je leert om samen te werken en keuzes te maken. Daarom worden onze lessen soms onderbroken door projecten en excursies.

Excellentieprogramma

Leerlingen die de lat voor zichzelf hoog willen leggen, kunnen deelnemen aan een extra programma. Je kunt kiezen voor Thomas Universalis. Dit programma loopt door tot in klas 6. Je kunt steeds weer nieuwe modules en projecten kiezen. 

Gedurende het schooljaar kun je ervoor kiezen je op te geven voor verdiepingsmodules. In deze modules maak je bijvoorbeeld kennis met het oplossen van problemen (hoeveel kanten zitten er eigenlijk aan een probleem?). Je kunt leren schaken of aan de slag met spotprenten tekenen. Er is een module drama en een module biologische experimenten en gedragswetenschap. Je werkt met nieuwe digitale middelen en leert hoe je de resultaten van je opdracht of je onderzoek kunt presenteren aan je klasgenoten.

Thomas Universalis

Het programma van Thomas Universalis in de bovenbouw is vraaggestuurd. Dit betekent dat jij bepaalt wat je wilt gaan doen of onderzoeken. Je geeft dus onder begeleiding van docenten je eigen projecten vorm! Dat kan een onderzoek zijn dat je samen met klasgenoten uitvoert maar ook het ontwerpen van mode of deelname aan de redactie van onze schoolkrant Takkie. Ook bieden we masterclasses filosofie aan en komen er regelmatig gastsprekers langs om een inspirerend college te geven. 

Extra uitdaging buiten de les

Naast deze excellentieprogramma’s is er voor alle leerlingen nog volop ruimte om je schooltijd iets extra’s te geven. Buiten de lessen kun je deelnemen aan culturele activiteiten of aan uitdagende projecten.

Thomas a Kempis

© Arentheem College - Cookies en privacy statement