Praktijkschool

Op de praktijkschool leer je door doen. En je krijgt extra veel steun en begeleiding. Zo helpen we je op weg naar werk dat bij je past. Ook bereiden we je voor op een zelfstandig leven.

Eigen plek, eigen docenten

De praktijkschool heeft een apart gedeelte binnen het Leerpark. Met een eigen ingang en mooie praktijkruimtes. Je krijgt les van docenten die jou goed kennen.

Veel doen

Je gaat hier heel veel leren in de praktijk. Daarmee beginnen we in en rond de school: bijvoorbeeld in de keuken, het magazijn of bij houtbewerken.

In de laatste jaren kies je een praktijkvak. Je kunt kiezen uit: Bouwtechniek, Horeca, Handel, Logistiek, Groen en Zorg en welzijn. Vanaf 15 jaar mag je al een dag naar een echt bedrijf of instelling. Zo kun je langzaam wennen aan echt werk.

Je kunt bij ons ook speciale cursussen volgen. Bijvoorbeeld Motorkettingzagen, Rijden op de vorkheftruck of Til- en maatwerk in de zorg.

DO IT! Talentenprogramma

Je bent praktisch bezig, ontdekt waar je goed in bent en je leert een heleboel vaardigheden. Bijvoorbeeld samenwerken, presenteren en organiseren. Die kun je goed gebruiken op school en daarbuiten. Je krijgt een certificaat voor de vaardigheden die je beheerst. Dat certificaat komt in je talentmap. Je kunt kiezen uit de volgende programma’s:

  • Sport & Health: je gaat veel sporten en ontdekt hoe je fit blijft.
  • ICT & Marketing: je maakt promofilmpjes, filmpjes en gamet en leert hoe je klanten werft.
  • Show & Theatre: je danst, zingt of speelt of werkt aan de techniek.
  • Art Unlimited: je ontwerpt decors en schildert of maakt etalages.
  • Beauty & Lifestyle: je werkt met make-up en wellness of organiseert een verwendag.
  • Food & Fancy: je organiseert etentjes met hapjes en drankjes en ontvangt gasten.
  • Science & Nature: je doet onderzoek, proefjes en bouwt.

Wonen en vrije tijd

Hoe word ik lid van een sportclub? Kan ik nu al een rijbewijs halen? Hoe schrijf ik me in voor een huis? Dit en nog veel meer leer je op de praktijkschool.

Makkelijk naar het vmbo 

Gaat het goed op het Praktijkonderwijs? Dan kun je gemakkelijk doorstromen naar het vmbo. Je kunt dan gewoon op Leerpark Presikhaaf blijven.

Baan vinden en houden

Wil je liever werken? Ook dat kan. Wij helpen je om een baan te vinden en te houden. We kijken hoe het met je gaat. En vragen of we nog iets voor je kunnen doen.

Wil jij ook naar de Praktijkschool op het Leerpark?

Je mag vanaf 12 tot 18 jaar naar de Praktijkschool. Je ouders melden je aan in overleg met je basisschool. Je basisschool zorgt voor een onderwijskundig rapport. Onze onderzoekscommissie bekijkt dit rapport en beslist of je mag komen.

Leerpark Presikhaaf

© Arentheem College - Cookies en privacy statement